3 reden om je zonnepanelen door een erkend bedrijf te laten plaatsen

0
48

Wanneer je om je heen kijkt, is de kans groot dat je meerdere daken ziet die zijn voorzien van zonnepanelen. Logisch ook, want het levert je iedere maand een serieus besparing op. Het is dus ook niet zo vreemd dat er steeds meer mensen zijn, die de keuze maken om ook zonnepanelen te laten plaatsen. Vooral nu het goede nieuws naar buiten is gekomen dat ook de salderingsregeling de komende jaren niet wordt afgebouwd. Kortom, reden genoeg dus om hier serieus over na te denken. Mocht je voornemens zijn om zonnepanelen te laten plaatsen, laat dit dan wel doen door een erkend bedrijf. Natuurlijk is het verleidelijk om dit door een welbekende beunhaas op een zaterdag te laten doen, maar wij vertellen je waarom dit niet verstandig is.

Vakkundig en veiligheid

Het plaatsen van zonnepanelen vereist vakmanschap en kennis van zaken. Daarom is het verstandig om hiervoor een erkend bedrijf in te schakelen. Zij hebben de juiste training en ervaring om de panelen op een veilige en efficiƫnte manier te installeren. Een erkend bedrijf werkt volgens strikte richtlijnen en houdt rekening met alle veiligheidsvoorschriften. Zo ben je verzekerd van een correcte montage en minimaliseer je het risico op ongelukken of schade aan je woning. Dus of je nu kiest voor het installeren van zonnepanelen in regio Westland of ergens anders in het land, laat dit uitvoeren door een bedrijf die kennis van zaken heeft, ook met het oog op garantie, maar daarover later meer. Erkende bedrijven bieden namelijk regelmatig cursussen en opleidingen, waardoor ze met hun tijd meegaan.

Kwaliteit en garantie

Als je investeert in zonnepanelen, wil je natuurlijk dat deze van topkwaliteit zijn en lang meegaan. Door te kiezen voor een erkend bedrijf zoals Recharged ben je verzekerd van hoogwaardige materialen en een correcte installatie. Deze bedrijven werken samen met gerenommeerde fabrikanten en leveranciers, zodat je zeker bent van duurzame en betrouwbare zonnepanelen. Bovendien bieden erkende installateurs vaak garanties op zowel de panelen als de installatie zelf. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan draai jij in veel gevallen niet voor de kosten op, iets wat natuurlijk bij een beunhaas wel anders is. Denk er dus goed over na of de besparing die je realiseert, over een aantal jaren niet keihard weer terugkomt.

Passend advies op maat

Het laten leggen van zonnepanelen is veel meer dan het leggen alleen. Zo is het belangrijk dat er iemand bij je op locatie komt om de situatie te kunnen beoordelen en je te voorzien van een passend advies. Het kan namelijk heel goed zijn dat het idee wat jij voor ogen hebt, in de praktijk helemaal niet uitvoerbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plek waar je de panelen wilt plaatsen, de verwachte opbrengst en ook het type paneel. Natuurlijk kun je online een hele hoop vinden als het gaat om de opbrengst, type paneel en verdere technische zaken. Toch kan alleen op locatie op de juiste manier worden beoordeeld wat de beste keuze is voor jou.