Afkortzaag aanbieding | De beste deals

Wie thuis regelmatig aan het klussen is kan veel plezier hebben van een afkortzaag aanbieding. Een afkortzaag is een stuk gereedschap waarmee je balken en smalle platen hout exact op maat kunt afzagen. Het aantal afkortzagen dat in een aanbieding verkrijgbaar is, is overweldigend. De verschillende merken afkortzagen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Als je nog niet goed op de hoogte bent van de werking van een afkortzaag, moet je je daar eerst in verdiepen. Want anders kun je nooit een goede keuze maken uit een afkortzaag aanbieding.

Bekijk de beste afkortzaag aanbiedingen:

Hoe werkt een afkortzaag?

Een afkortzaag heeft wel iets weg van een cirkelzaag. Maar het is een heel ander soort gereedschap. Met en cirkelzaag worden platen op maat gezaagd. Een afkortzaag heeft net als een cirkelzaag een draaiend zaagblad, maar dat wordt op en neer bewogen met een hendel om balken en houten stroken in de dwarsrichting door te zagen. Om een balk af te zagen wordt deze op de zaagtafel gelegd of gespannen. Vervolgens kan het zaagblad naar beneden worden gedrukt en wordt de balk doorgezaagd. Het lijkt enigszins op een guillotine. Met een afkortzaag kan een balk loodrecht worden afgezaagd, maar ook onder een hoek.

ToolMax - Weekactie banner

Een afkortzaag heeft een ingebouwde verstekbak

Wie geen afkortzaag heeft zal voor het netjes afzagen van een balk een verstekbak gebruiken. Daarmee wordt de zaag loodrecht of onder een hoek door de balk geleid. Bij een verstekbak heb je de keuze uit een loodrechte hoek en een hoek van 45 graden. Met een afkortzaag heb je veel meer flexibiliteit. Elke gewenste hoek tussen 45 en 90 graden is instelbaar. Bij sommige merken kan de zaag in twee richtingen in de gewenste hoek worden gekanteld. Dan heb je maximale flexibiliteit, omdat je het werkstuk minder vaak hoeft te draaien.

Afkortzaag aanbieding

Uit welke merken afkortzaag aanbieding kun je kiezen

Alle grote fabrikanten van gereedschap hebben wel één of meer typen afkortzagen in het assortiment. Voor kwalitatief goede apparaten kun je voor relatief weinig geld gebruik maken van een Makita afkortzaag aanbieding of een Metabo afkortzaag aanbieding. Maar je kunt ook kiezen voor merken als Einhell, Powerplus of DeWalt. Er zitten flinke verschillen tussen de verschillende merken afkortzagen. Dat heeft niet alleen te maken met de kwaliteit, maar ook met de meegeleverde uitrusting. Bij een afkortzaag aanbieding zijn namelijk veel accessoires verkrijgbaar. Zoals een onderstel, verlengstukken om grote werkstukken te kunnen zagen en uiteraard de zaagbladen.

De zaagbladen in een afkortzaag aanbieding

Bij de keuze voor een afkortzaag aanbieding moet je goed letten op de diameter van het zaagblad. Kies liefst voor een zaagblad met een doorsnee diameter, zoals in een Metabo afkortzaag aanbieding en een Makita afkortzaag aanbieding. Dan weet je zeker dat je nog jarenlang zaagbladen voor je afkortzaag kunt kopen. Als je toch kiest voor een afkortzaag aanbieding met een afwijkende zaagdiameter, kun je die zaagbladen vaak alleen bij de fabrikant van de afkortzaag kopen. Als zo’n zaagblad na verloop van jaren uit het assortiment wordt gehaald kun je je afkortzaag niet meer gebruiken.

Welke zaagbladen heb je nodig voor een afkortzaag?

Een afkortzaag zal in veel gevallen worden gebruikt om houten balken en planken op maat te maken. Maar het is ook mogelijk kunststoffen en zelfs zachte metalen te zagen. Voor elk materiaal heb je een ander zaagblad nodig. Als je keus hebt kun je het beste kiezen voor fijn getande zaagbladen, want die geven de beste zaagsnede. Wie van plan is om kunststof te zagen moet er op letten dat je kiest voor een afkortzaag aanbieding waarbij de snelheid van de zaag regelbaar is. Want kunststof kan alleen met een lage snelheid worden gezaagd. Anders smelt het.

Afkortzaag aanbiedingen

Een afkortzaag aanbieding met een zaagtafel

Een afkortzaag is leverbaar zonder onderstel, maar je kunt beter gebruik maken van een afkortzaag aanbieding met een onderstel. Dat is veel veiliger en geeft je meer flexibiliteit. Een apparaat van de betere merken, zoals uit een Makita afkortzaag aanbieding, wordt vrijwel alleen met een onderstel geleverd. Daardoor heb je de garantie dat het apparaat stevig staat, niet kan kantelen en niet kan verschuiven tijdens het zagen. Een afkortzaag zonder onderstel, zoals een Metabo afkortzaag aanbieding, wordt door minder ervaren hobbyisten soms los op een werkbank gezet. Dat is erg gevaarlijk, want dan staat de zaag niet stabiel. Ook kunnen er tijdens het zagen door het trillen spullen op het apparaat vallen.

Accessoires bij een afkortzaag aanbieding

De producten in een afkortzaag aanbieding verschillen sterk in extra accessoires. Een onderstel is al eerder genoemd. Andere accessoires zijn verlengstukken van de zaagtafel. Daarmee kun je grotere werkstukken vastklemmen. Er bestaat ook een verlengde handgreep voor een betere controle over het zagen. Erg handig is een laserlijntje. Daarmee kun je het afgetekende werkstuk exact op de juiste positie op de zaagtafel leggen. Er zijn ook afkortzagen met een ingebouwde stofafzuiging verkrijgbaar. Die werken minder goed als een losse stofafzuiging.

Veelgestelde vragen:

Zijn er op dit moment gereedschap aanbiedingen?

Ja, op dit moment zijn er verschillende gereedschap aanbiedingen. Op dit moment hebben wij actieve aanbiedingen van: Bol.com, Coolblue en Praxis op onze website verzameld.

Hoeveel kan ik besparen met deze aanbiedingen?

Hoeveel je kan besparen hangt van verschillende factoren af. Hoe hoger de aanschafwaarde, hoe hoger de korting. Op dit moment hebben wij verschillende aanbiedingen verzameld van +25% korting.

Hoe maak ik gebruik van een gereedschap aanbieding?

Op onze website verzamelen wij alle online gereedschap aanbiedingen van dit moment. Deze aanbiedingen verzamelen wij dagelijks. Is er ergens een gereedschap aanbieding? Dan vind je deze op onze website. Bezoek onze website om alle aanbiedingen te bekijken.