Home Blog

Dit gereedschap is onmisbaar voor iedere klusser

0

Wanneer je klussen in en rondom je woning vaker zelf uit wilt voeren, zijn verschillende soorten gereedschap onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan een decoupeerzaag, een cirkelzaag en een krachtige accuboormachine. Ander gereedschap zou je initieel kunnen huren, op het moment dat je dit nodig hebt. Het geldt bijvoorbeeld voor een behangafstoomapparaat, welke je vaak maar enkele dagen gebruikt per drie tot vijf jaar. Houd de aanbiedingen bij aanbieders van kwalitatief goed gereedschap in de gaten, om deze decoupeer- en bijvoorbeeld cirkelzagen voordelig aan te kunnen kopen. Het kan al snel tientallen euro’s schelen! In dit artikel lees je meer over het gereedschap wat je altijd in huis zou moeten hebben, als je regelmatig zelf klust.

Kies voor een veilige, opgeruimde werkplaats 
Gereedschap is niet altijd gerelateerd aan de uitvoering van klussen. Denk bijvoorbeeld aan bouwstofzuigers, die je na afloop helpen de werkplaats schoon te houden. Onder meer bij het slijpen in wanden komt veel stof en puin vrij. Dit bouwafval wil je niet opzuigen met een klassieke, particuliere stofzuiger. Een professionele bouwstofzuiger biedt de uitkomst. Een schone werkplaats maakt het uitvoeren van klussen een volgende dag makkelijker en verkleint het risico op ongelukken aanzienlijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere klussers. Naast een professionele bouwstofzuiger is een stevige gereedschapskoffer onmisbaar om het gereedschap aan het eind van de werkdag in op te kunnen bergen.

Belangrijkste apparaten voor jouw gereedschapskist 
Reeds werden een aantal voorbeelden genoemd van apparaten die niet mogen ontbreken in de gereedschapskoffer. Naast een decoupeerzaag, een cirkelzaag en een accuboormachine is het raadzaam te investeren in een klopboormachine en bijvoorbeeld een haakse slijper. Het zijn handige tools die regelmatig van pas komen. Je gebruikt de klopboormachine iedere keer dat er iets aan het plafond of bijvoorbeeld de betonnen muren van je woning moet worden opgehangen. Ook een multitool en bijvoorbeeld een ergonomisch ontworpen schuurmachine met accu zullen veelvuldig gebruikt worden bij het klussen.

Bespaar niet op kwalitatief goed gereedschap 
Het kopen van gereedschap brengt de nodige kosten met zich mee. Bespaar hier niet op, maar durf een paar tientjes meer te betalen. Niet alleen gaat kwalitatief gereedschap langer mee; ook komt dit het eindresultaat ten goede. Je hoeft bijvoorbeeld niet bang te zijn voor een zaagblad, welke schuin in de cirkel- of decoupeerzaag hangt. Of denk aan een goedkope klopboormachine, welke niet krachtig genoeg is om door het beton van de buitenmuur te komen.

Beste manieren om de buitenkant van je huis op te frissen zonder de bank te breken

0

De buitenkant van je huis is het eerste wat iedereen ziet, dus het is belangrijk om het up-to-date en aantrekkelijk te houden. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de buitenkant van je huis op te frissen zonder de bank te breken. Van het opknappen van je voordeur tot het toevoegen van een vleugje kleur aan je muur of tegels, er zijn genoeg betaalbare opties om je huis een opknapbeurt te geven. Met wat creativiteit en een beetje energie kun je je huis een frisse look geven zonder een fortuin uit te geven. Dus als de buitenkant van je huis een opfrisbeurt kan gebruiken, dan is dit artikel voor u bedoeld. Lees verder en ontdek enkele van de beste manieren om de buitenkant van je huis een upgrade te geven.

De voordeur opknappen

De voordeur is een van de belangrijkste kenmerken van je huis. Het is het eerste wat gasten zien als ze aankomen en kan de toon zetten voor de hele ervaring. Als je voordeur verouderd of verweerd is of niet bij de architectuur van je huis past, dan is het een goed idee om deze op te knappen. Dit kan je vrij makkelijk doen door een nieuwe laag verf, zo bescherm je hem ook meteen tegen de elementen.

Het toevoegen van kleur aan je buitenmuren

Een verse laag verf aan de buitenmuren kan je huis direct opfrissen. Het verandert meteen de uitstraling van je huis en zorgt ervoor dat het er strak en onderhouden uit ziet. Je kan hiervoor iemand inhuren, maar je kan ook muurverf kopen die geschikt is voor buitenmuren en zelf aan de slag, dit kost misschien meer tijd, maar een stuk minder geld. Zorg wel dat je muren goed voorbereid zijn voor het beste resultaat.

Tegels schilderen

Als je je entree een instant make-over wilt geven, schilder dan je tegels. Het is een eenvoudige en betaalbare manier om het vooraanzicht van je huis te veranderen. Je kan vrij gemakkelijk een goedkope tegelverf vinden die geschikt is voor jouw huis, en die deze een strakke look kan geven. Wanneer je de muren tegels en je voordeur geschilderd is in principe je hele huis weer strak en goed beschermt tegen de elementen, en alles wat je nodig hebt is tijd en verf.

Hekwerk opknappen

De laatste upgrade die je kan doen is je hek opfrissen. Als je hek tekenen van slijtage vertoont, is het nu tijd om het op te knappen. Je kan je hek een snelle en eenvoudige opknapbeurt geven door het hek met de stroom te wassen en een anti corrosie behandeling toe te passen. Of je nu een houten hek of een metalen hek hebt, een power wash zal het vuil dat is opgebouwd op het hek door de jaren heen snel verwijderen.

Klusinvesteringen waar je jezelf later dankbaar voor bent

0

Klussen, van kleine aanpassingen tot grootse verbouwingen, ze vragen altijd om de nodige aankopen en investeringen. Zeker wanneer je een fanatiek én ervaren klusser bent, is er niets fijner om te werken met echt goede spullen. Nu is de ene investering de andere niet. Maar er zijn aankopen waar je wellicht in eerste instantie niet aan denkt en die ook vrij prijzig zijn, maar die wel veel voordelen opleveren. Voordelen waar je nu wellicht nog geen eens rekening mee hebt gehouden maar die er wel voor kunnen zorgen dat jij nóg meer plezier krijgt in het klussen. Daarom hier een aantal zaken op een rij, waarvan zeker is; die maken jou als klusser blij!

Goed getild

Als klusser ben je natuurlijk met allerlei zware materialen van hot naar her aan het slepen. Van grote platen tot nieuwe stenen voor je oprit. Dit kost de nodige tilkracht wat in sommige situaties een goede workout oplevert, maar in veel andere gevallen een hernia. Daarom is het raadzaam als fanatieke klusser een palletwagen te kopen. Een investering die zichzelf dubbel en dwars terugbetaalt.

Het is nu nog wel even aan jou om het juiste exemplaar uit te kiezen. Palletwagens zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, van klein tot groot en van professioneel tot particulier gebruik. Door het gebruikte pompsysteem til je met een pompwagen echt alles met gemak op om het te verplaatsen. Ook een palletwagen huren of tweedehands kopen behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.

Geef het een plek

Om de efficiëntie en snelheid van klussen ten goede te komen is het investeren in een eigen plek voor al je klusactiviteiten een aanrader. Zie het als jouw atelier als klusser. Wanneer je niet iedere keer alles opnieuw hoeft op te ruimen, kun je direct verdergaan waar je gebleven was en zullen die paar uurtjes klussen óók de nodige zaken opleveren. Hier heb je niet altijd de complete opslag of garage voor nodig, ook een hoekje van het tuinhuis kan al ingericht worden als een eigen plek.

Creëer een systeem

Naast het feit dat je alles steeds weer moet opruimen, is er ook niets vervelender dan dat je tijdens het klussen constant spullen kwijt bent. Dus investeer in een overzichtelijk opbergsysteem met de nodige dozen, boxen en vakjes zoals een gereedschapskist. Eventueel gestickerd met de juiste naam voor het bijpassende gereedschap. Een dergelijk systeem kan wat kosten, maar betaalt zichzelf helemaal terug.

Goed gemerkt

Als klusser heb je natuurlijk alle materialen in huis, zoals een boor en hamer, maar wanneer je echt een mooi geheel aan materialen wilt hebben is het aan te raden te kiezen voor één merk. Dit zorgt ervoor dat alles elkaar goed aanvult en dat je bij één leverancier terecht kan. Vaak krijg je dan nog korting en extra garantie. Merktrouwheid is een zekerheid waar het gaat om kwaliteit.

Kortom, investeer in een aantal zaken wanneer klussen van jou een hobby is geworden. Deze investeringen betalen zichzelf weer terug. Is het niet in de producten die je ermee maakt, dan wel in het plezier waarmee jij aan de slag gaat!

Welke verlichting kun je gebruiken onder de overkapping?

0

Wil je de overkapping in de tuin nog gezelliger maken? Dan is sfeerverlichting een goede toevoeging. Extra licht is daarnaast erg praktisch. Zo kun je ’s avonds een boekje lezen en heb je tijdens de donkere wintermaanden nog genoeg zicht op de eettafel. Er zijn diverse manieren waarop je verlichting kunt toevoegen aan de overkapping. Hieronder staan de beste opties op een rij.

LED verlichting

Het is slim om in ieder geval te kiezen voor LED verlichting. Deze verlichting is namelijk erg zuinig en heeft een lange levensduur. Je bespaart energiekosten en hoeft de lampen niet snel te vervangen. Bovendien zijn er veel LED lampen verkrijgbaar die geschikt zijn voor buitengebruik. Deze buitenlampen herken je aan de juiste IP-waarde. Een LED lamp met IP65 is geschikt voor in de tuin en onder de overkapping. De lamp is straalwaterdicht en daarmee veilig te gebruiken in de buitenlucht. Als jouw terrasoverkapping deels is dicht gebouwd, kun je ook spatwaterdichte LED verlichting gebruiken met IP44.

Inbouwspots

LED inbouwspotjes zijn perfect te gebruiken als plafondverlichting. De inbouwspots nemen geen ruimte in beslag en hebben een moderne uitstraling. Om voldoende sfeer te creëren, kies je voor een warme lichtkleur en dimbare spots. Met een dimmer kun je de intensiteit van het licht zelf aanpassen.

Grondspots

Grondverlichting is zowel sfeervol als functioneel. Met grondspots kun je opstapjes en afstapjes belichten voor de veiligheid. Maar het zorgt ook voor een aangenaam sfeertje onder de overkapping. Let er wel op dat de grondspots niet te fel zijn en niet recht in je ogen schijnen.

Wandlampen

Een andere manier om de zithoek onder de overkapping wat gezelliger te maken, is door wandlampen op te hangen. Wandverlichting schijnt op de muur en creëert hiermee indirect licht. Dit licht is zacht, sfeervol en aangenaam aan de ogen. Wil je de wandverlichting juist op een praktische manier inzetten, bijvoorbeeld als leeslamp? Dan zijn kantelbare en draaibare wandspots een goede aankoop. Zo’n gevelspot is daarnaast erg handig voor naast de buitendeur. Zo kun je de deurklink en het slot goed zien in het donker.

Lichtsnoeren

Geef je binnenkort een tuinfeestje of wil je gewoon een romantische touch toevoegen? Schaf dan ook een lichtsnoer aan. Dit snoer met kleine lampjes kun je onder de overkapping draperen. Kies weer bij voorkeur voor energiezuinige LED lampen en check of het lichtsnoer daadwerkelijk geschikt is voor buitengebruik.

Is jouw terrasoverkapping of veranda al voorzien van goede verlichting?

Deurklinken zijn ondergewaardeerd

0

Het is zo een eenvoudig en simpel voorwerp, toch is het onmisbaar voor een deur, namelijk de deurklink. Want eerlijk is eerlijk, zonder deurklinken is het knap lastig om ergens binnen te komen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen, kleuren en uitvoeringen van deurklinken. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want er zijn ook enorm veel verschillende deuren, smaken verschillen nou eenmaal.

De trend van deze periode zijn industriële deuren. Deze deuren passen bij nagenoeg elk interieur omdat zij zo een rust en eenvoud uitstralen. Welke deurklink kies je daar dan bij? Een stijlvolle smalle deurklink die robuust in de hand ligt zouden wij jou dan adviseren.

Er zijn verschillende type deurklinken die in deze categorie vallen. Zo heb je een zwarte, vierkante handel die een prachtige, stoere uitstraling heeft met een grote dosis finesse en souplesse wat naadloos aansluit bij de strakke uitgevoerde deuren. Een deurklink maakt jouw deur af, vergelijk het met sieraden die een outfit complementeren of zwarte plinten op jouw nieuwe eikenvloer.

Kies daarom voor de deurkruk die niet alleen passend is voor de deur maar zorg ervoor dat het geheel passend is voor jou, voor jouw huis, voor jouw inrichting. Naast de vierkante handels zijn er ook ronde of ovale uitvoeringen van de zwarte deurklinken. Deze zijn qua kwaliteit en betrouwbaarheid allemaal fantastisch uitgevoerd en zeer betaalbaar.

Dat deurkrukken, zo worden deurklinken ook wel genoemd, van een binnendeur zijn niet te vergelijken met deurklinken van een voordeur. Het verschil is dat de meeste voordeuren alleen een deurklink aan de binnenzijde van de deur hebben en een knop aan de buitenzijde.  Dit is natuurlijk zo gemaakt voor de veiligheid.

Je kan eenvoudig de buitendeur openen vanuit de binnenzijde, vanuit de buitenzijde is dit niet mogelijk. Zo houd je ongenode gasten buiten de deur. Ook voor deze combinatie, deurklink en deurknop ,zijn heel veel verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Denk hierbij aan verschillende materialen, diverse modellen en een legio aan kleuren.

De meeste mensen vinden het een rustgevend gezicht om in hun huis dezelfde deurklinken te hebben. Het staat natuurlijk ook erg mooi als je door de gang loopt en je ziet overal dezelfde mooie deurklinken.

Elke serie deurklinken heeft accessoires om de deur af te stylen. Denk hierbij aan de een garnituur van de badkamer of het toilet, en een rozet achter de deurkruk. Daarnaast zijn er ook sleutel rozetten voor bijvoorbeeld de meterkast of een voorraadkast. Hoe mooi is het niet als alles met elkaar gematcht is? Dat is niet alleen elegant maar straalt ook jouw klasse en smaak uit.

Hoe kun je je klusgereedschap opbergen en organiseren?

0

Er zijn een paar onvermijdelijke resultaten als je klust. Vaak gaat de tijd sneller wanneer een inbussleutel in de hand is. Je zult ongetwijfeld tijd verspillen, die je al niet hebt, op zoek naar dat kleine reserveonderdeel dat je een jaar geleden hebt weggestopt. En de altijd voortschrijdende technologie zorgt ervoor dat je op een gegeven moment een nieuw gereedschap nodig hebt, en daarom is je verzameling gereedschap nooit compleet. Dit zorgt er ook voor dat je op een gegeven moment niet meer alle tools in een tote bag kwijt kunt. Je moet je klusgereedschap dan op een andere manier opbergen en organiseren. Daarover lees je hieronder meer.

Gereedschapsorganisatie is een verrassend breed onderwerp met meerdere verschillende facetten om in uit te werken. Fundamenteel kan het worden opgesplitst in twee hoofdgebieden: permanente werkruimte versus de noodzaak van draagbaarheid en/of verpakbaarheid. Degenen die het geluk hebben een garage, kelder of andere speciale ruimte te hebben, kunnen een permanente werkruimte nastreven in plaats van het meesleuren van de tools in een Ted Baker tas zwart. Grotere efficiëntie kan worden behaald met een speciale ruimte, en natuurlijk heb je waarschijnlijk ruimte om je gereedschapsverzameling uit te breiden met veel minder beperkingen. Voor velen die van klussen houden, kan deze speciale ruimte therapeutisch zijn en een plek om te ontstressen terwijl je hersenen zich concentreren op de taken die voorhanden zijn.

Ondertussen is draagbaarheid de beste manier als je geen speciale werkruimte hebt en al je gereedschappen moet opbergen als je klaar bent. Misschien bevind je jezelf vaak op werkplekken met je gereedschapskist op sleeptouw – nogmaals, draagbaarheid is belangrijk. Of misschien ben je gewoon een gereedschapsnerd en heb je de behoefte om zowel een vaste werkplaats als een aantal draagbare toolkits tot je beschikking te hebben. Ook dat kan, bijvoorbeeld door geen kist te gebruiken voor je klusgereedschap maar een grote crossbody tas dames.

Je kunt er trouwens ook voor kiezen om je gereedschap op te hangen aan een muur. Dit kun je dan het beste doen in de garage of berging. Door dit te doen, maak je eigenlijk gebruik van beide manieren die we hierboven hebben genoemd. In principe heb je op deze wijze permanente werkruimte, echter is het ook mogelijk om de tools van de wand af te halen en mee te nemen naar een klus. Nadat je weer thuis bent gekomen na het klussen, kun je vervolgens de gereedschappen gemakkelijk weer ophangen op de muur.

De gereedschapswand moet zo worden opgesteld dat de meest gebruikte gereedschappen zich in de gemakkelijkst bereikbare positie bevinden. Voor veel klussers betekent dit dat inbussleutels, tangen en schroevendraaiers centraal en op borst- of romphoogte worden geplaatst. Een professionele truc is ook om hierbij de veelgebruikte klusgereedschappen op de kortst mogelijke afstand te plaatsen van waar je ze gaat gebruiken. Daarnaast is het bovendien slim om de gereedschappen te groeperen op basis van hun doel. Zo creëer je een duidelijke indeling als het gaat om je klusgereedschap aan de muur.

Hoe wordt jouw huis duurzaam?

0

Op het moment dat je een eigen huis hebt, is het natuurlijk erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis ook een beetje duurzaam is. Door je huis duurzaam te maken, is het namelijk mogelijk om alles goed te laten werken. Daarom zijn er veel mensen die ervoor kiezen om hun huis duurzaam te maken. Op het moment dat je niet zo goed weet hoe je dit aan moet pakken, is het belangrijk om hier meer over te weten te komen. Daarom gaan we in dit artikel kijken hoe je je huis duurzaam kunt maken.

Wat is duurzaam?

Het is natuurlijk als eerste belangrijk om ervoor te zorgen dat je weet wat duurzaam precies is. Niet iedereen weet precies wat dit inhoudt. Duurzaam houdt eigenlijk gewoon in dat je bespaard en beter voor het milieu zorgt. Zo is het met duurzaam belangrijk dat je niet bezig bent met energie verspillen. Duurzaamheid is dan ook op verschillende manieren voor elkaar te krijgen.

Voordat je je huis duurzamer kunt maken, is het natuurlijk belangrijk om hier eerste een goed plan voor te maken. Door hier een goed plan voor te maken, is het namelijk mogelijk om ervoor te zorgen dat je op een prettige manier je woning duurzamer kunt maken. Aangezien het soms lastig is om te weten hoe je het maken van een plan het beste aan kunt pakken, hebben we hieronder gekeken naar de beste manieren om wat duurzaamheid in je woning te krijgen.

Je lampen verduurzamen

Als eerste is het mogelijk om je lampen een stuk duurzamer te maken. Er zijn verschillende manieren waarop je je lampen duurzamer kunt maken. Het is vooral handig om te kijken naar de soorten lampen die je kunt gebruiken voor het verduurzamen van je woning. Eén van de beste manieren waarop je dit aan kunt pakken, zijn Led inbouwspots. Dit heeft ermee te maken dat deze goed uit kunnen komen en veel kunnen besparen.

Door te kiezen voor een mooie armatuur zoals een GU10 armatuur zwart is het mogelijk om hier een duurzame Led spot in te plaatsen. Door te kiezen voor lampen zoals Led inbouwspots kun je alles er het mooiste uit laten zien. Een inbouwspot ziet er voor veel mensen namelijk het beste uit om voor te gaan. Daarom wordt er voor het inbouwen van lampen vaak voor dit soort speciale duurzame lampen gekozen.

Betere isolatie

Eén van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je huis een stuk duurzamer kan worden, is door te kiezen voor betere isolatie. Door betere isolatie in je woning te gebruiken, heb je namelijk minder energie nodig om alles te stoken. Er is vaak veel energie nodig voor het stoken in een woning. Daarom is isolatie één van de belangrijkste dingen om naar te kijken. Het kiezen voor een betere isolatie is een klusje die erg prijzig kan worden. Op de lange termijn is het echter altijd je geld waard om voor een betere isolatie in je woning te gaan.

EPDM dakbedekking

0

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en is een synthetische rubber die zeer goed bestand is tegen zonlicht en weersomstandigheden. Het is dan ook geen verrassing dat EPDM zeer geschikt is als dakbedekking. EPDM dakbedekking heeft een zeer lange levensduur en vraagt om zeer weinig tot geen onderhoud. Het is weliswaar niet de meest voordelige dakbedekking, maar absoluut één van de beste voor platte daken.

Voordelen van EPDM

Als we het hebben over de voordelen van EPDM dakbedekking staat de levensduur absoluut op nummer 1. Dit komt voornamelijk door de elasticiteit van het materiaal door de specifieke samenstelling met elastomeren. Zowel in de vrieskou als in de brandende zon blijft EPDM zijn elasticiteit behouden en zal het niet scheuren onder invloed van krimp- en uitzetspanningen van het dak. Dit geeft het een EPDM dak een levensuur van 30 tot 50 jaar. De uiteindelijke levensduur is afhankelijk van voornamelijk de kwaliteit van het materiaal en de plaatsing. Laat een EPDM dak dan ook altijd plaatsen door een professionele dakdekker.

Een ander voordeel van EPDM is dat het erg weinig onderhoud nodig hebt. Mocht de dakbedekking toch beschadigd raken, dan is deze vaak eenvoudig te herstellen met zelfklevende folie. Door de elasticiteit van het materiaal zal EPDM niet doorscheuren. Verder is EPDM zeer geschikt voor groendaken en daken waar regelmatig op gelopen wordt. EPDM is namelijk door de sterkte en elasticiteit beloopbaar en wortelbestendig. Wortelbestendig betekent dat de wortels van begroeiing niet door de dakbedekking heen kan groeien.

Plaatsing EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking kan op verschillende manieren geplaatst worden. Over het algemeen wordt EPDM gelijmd, maar het kan ook met ballast laag of mechanisch bevestigd worden. Laat je goed adviseren over het plaats van EPDM dakbedekking door een specialistische dakdekker. Dakwerk is een dakdekker in Putten die veel ervaring heeft met het plaatsen van EPDM dakbedekking.

Deze boormachines zou iedereen moeten hebben

0

Een boormachine is altijd een belangrijk gereedschap geweest voor houtbewerking en machinale bewerking. Vandaag de dag is een elektrische boormachine onmisbaar voor iedereen die schroeven indraait voor installaties, onderhoud en reparaties rondom het huis. Natuurlijk zijn er vele soorten boormachines, en niet alle werken als schroevendraaier. De boren die dat wel doen, kunnen voor meerdere andere functies worden gebruikt. Een paar boorhacks zijn verf mengen, afvoerputten dichtmaken, meubels schuren en zelfs fruit pellen! Met een beetje kennis kun je zelfs een waterfilter voor thuis gebruik maken met je boormachine. Dit kun je mogelijk met de volgende machines doen!

Boormachine met snoer

Je moet een boomer zijn om je te herinneren dat alle elektrische boormachines een snoer hadden. Vandaag de dag heb je een boormachine met snoer alleen nodig als het er hard aan toe gaat en je extra vermogen nodig hebt. De DeWalt DWD210G 1/2-inch elektrische boormachine voldoet aan die behoefte. De 10-amp motor ontwikkelt een superieur koppel voor boren en rijden, de 1/2-inch boorhouder is geschikt voor zware boorkoppen, en de afneembare handgreep geeft je een hefboomwerking om dicht materiaal en hardnekkige bouten aan te pakken.

Accuboormachine

Accuboormachines variëren van lichtgewicht voor huishoudelijke klussen tot werkpaarden voor aannemers in de zware bouw. Het verschil in vermogen zit hem in de accu’s. Zelfs als je denkt dat je geen boormachine nodig hebt voor zwaar gebruik, is het beter om een krachtige boormachine met snoer te hebben dan een die bevriest als je hem nodig hebt om een vastzittende schroef los te draaien. De Ryobi 18V 1/2-inch snoerloze boormachine heeft veel kracht in een lichte, gemakkelijk mee te nemen behuizing. Hij wordt geleverd met de zo belangrijke LED om je te begeleiden tijdens het werk.

Handboor

Vroeger gebruikten timmerlieden boormachines met beugel en bit. Voor lichtere klussen kwamen de fabrikanten met een tandwielaangedreven model. Tegenwoordig zijn boormachines efficiënter en gebruiksvriendelijker, maar mensen die met sieraden en printplaten werken, hebben nog steeds de nauwkeurigheid en het reactievermogen van een handboor nodig. Als je een hobbyist bent die een waterfilter kan wil maken of graag aan schakelingen sleutelt, is een handboormachine zeer geschikt voor nauwkeurig gebruik. Hij wordt geleverd met een ruime keuze aan bits voor diverse doeleinden.

Hamerboor

Een hamerboor creëert een oscillerende hamerwerking wanneer de boor ronddraait. Ze zijn zeer geschikt om door baksteen, mortel en betonblokken te boren. In geval van nood kan hij door gegoten beton boren. De compacte DeWalt DCD996B hamerboormachine heeft een borstelloze motor en de 20V accu zorgt voor de extra kracht die je nodig hebt voor zware boorwerkzaamheden. Zoals de meeste accuboormachines van hoge kwaliteit, heeft ook deze een lampje. De 1/2-inch boorhouder is geschikt voor zware boorkoppen en houdt ze stevig vast.

Grondboor

Als je gaten in de grond moet boren, heb je een grondboor nodig. Hij is onder meer nuttig voor het graven van paalgaten voor omheiningen en het bewerken van de grond voor het planten. Dit is een plek waar snoerloze technologie echt van pas komt, omdat snoeren buitenshuis vaak onpraktisch zijn. De Ryobi 40V draadloze grondboor is voorzien van borstelloze technologie en een krachtige accu, dus hij heeft alle kracht die je waarschijnlijk nodig hebt.

Must haves voor in je gereedschapskist

0

Of je nu wel of geen klussen bent, dat maakt natuurlijk helemaal niets uit. Een lampje vervangen, dat kan toch iedereen zou je denken? Dat klopt, alleen is het dan wel handig dat je ook beschikt over het juiste gereedschap om dit te kunnen doen. Vooral wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen, is een goed gevulde gereedschapskoffer vaak niet het eerst waar je aan denkt. Toch zal je al snel merken dat je het sneller en ook vaker nodig hebt, dan je wellicht aanvankelijk zult denken. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal items die absoluut niet mogen ontbreken in je gereedschapskist.

Een schroevendraaier

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar je zult verbaasd zijn over het feit hoe vaak of je een schroevendraaier gebruikt. Denk alleen maar eens aan het vervangen van de batterijen van de afstandsbediening. Daarnaast voor het ophangen van een lamp en zo kunnen we nog tal van zaken opnoemen waarvoor jij een schroevendraaier nodig zult hebben. Let er alleen wel op, dat wanneer je hiermee aan de slag gaat, je je schroevendraaier niet per ongeluk in je broekzak laat zitten. Het zou immers zonde zijn, dat wanneer je op je draaifauteuil cognac gaat zitten, je deze beschadigd.

Een klauwhamer

Er is niets zo handig als een hamer in huis, bij voorkeur een klauwhamer. Zo kun je namelijk gemakkelijk spijkers verwijderen die je er verkeerd in hebt geslagen of er nog in hebben gezeten van een vorige klus. Daarnaast is een hamer natuurlijk altijd handig voor tal van andere zaken, de kans dat je namelijk een keer ergens een spijker in de muur moet slaan voor een fotolijstje of iets anders is natuurlijk vrij groot.

Waterpomptang

Je zult versteld staan hoe vaak er een boutje of moertje in huis vastgedraaid of juist losgedraaid moet worden. Het grote voordeel aan een waterpomptang, is dat je deze gemakkelijk kunt verstellen, zodat je praktisch alle gemiddelde maten prima kunt los- of opendraaien. Zelfs wanneer er een moer van je moderne relaxstoel los zit, draai je deze gemakkelijk en snel zelf weer aan met de waterpomptang.

Klopboormachine aanbiedingen

Mis nooit meer een klus aanbieding!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu mis je nooit meer een aanbieding!