De reden om te kiezen voor een lokale partij voor het installeren van zonnepanelen

0
24

Loop je al een tijdje met het idee om zonnepanelen te laten plaatsen, dan heb je natuurlijk vast al even op het internet rondgekeken wat er allemaal mogelijk is en welke kosten je ongeveer rekening moet houden. Logisch, want laten we eerlijk zijn, tegenwoordig zoeken we alles online op. Dit scheelt ons niet alleen een hoop tijd, maar biedt ook meteen de mogelijkheid om te kijken naar recensies van anderen. Toch willen we je in het geval van het laten plaatsen van zonnepanelen wel het advies geven om een lokale partij te kiezen, in plaats van dat je kiest voor een partij die in een andere stad of zelfs provincie zit. Hoe aantrekkelijk de voorwaarden daar misschien ook zijn, de voordelen van een lokale partij zijn vaak veel meer waard dan een lagere prijs. Omdat we toch zien dat lang niet iedereen hiervan overtuigd is, willen we de belangrijkste redenen graag met je bespreken.

Persoonlijk contact

Het aanschaffen van zonnepanelen is best prijzig. Hoe fijn is het dan dat je kiest voor een partij die bij je om de hoek zit? Zo zal dit qua contact een stuk makkelijker zijn en zullen ze ook eerder geneigd zijn even bij je langs te komen om de situatie te kunnen beoordelen. Daarbij komt ook dat een lokale partner er alles aan gelegen is om de klus goed af te ronden, aangezien dit andes ook ten koste gaat van zijn naam. Kijken we naar een partij waarbij we goede ervaringen hebben, dan komt zonnepanelen installateur Recharged als beste naar voren. Naast dat ze kwaliteit leveren, is het contact fijn en is er niets te veel gevraagd. Zo ontvang je altijd geheel vrijblijvend eerst een offerte en denken ze net even dat extra stapje met de klant mee.

De juiste kennis van lokale regelingen

Wanneer je ervoor kiest je huis te verduurzamen en in dit geval zonnepanelen laat plaatsen, dan heb je vaak recht op verschillende subsidies en regelingen die de gemeente. Door te kiezen voor een lokale partij, weet je zeker dat ze hiervan op de hoogte zijn. Zo is het logisch dat dit voor een partij die uit Amsterdam komt, terwijl jij in Groningen woont, dit niet of veel minder is. Omdat dit best wel nauwkeurig komt en het per gemeente enorm kan verschillen, is dit wel belangrijk om rekening mee te houden. Sterker nog, dit kan voor veel mensen het verschil maken of ze wel of niet kiezen voor zonnepanelen. Kies je voor een lokale partij, dan zullen ze je precies kunnen vertellen wat de opties zijn.

Onderhoud en reparatie

Je gaat er niet vanuit, maar wanneer je zonnepanelen laat plaatsen, dan heb je hier een bepaalde periode garantie op. Mocht er dan iets zijn, dan zal het bedrijf die ze voor je heeft geplaatst, bij je langs komen om het probleem te verhelpen. Je voelt hem natuurlijk al wel aankomen. Kies je voor een bedrijf in de buurt, dan zal dit vaak veel sneller geregeld worden, dan wanneer je kiest voor een bedrijf verder weg. Vaak wachten deze partijen tot ze meerdere serviceverzoeken in de buurt hebben, zodat ze deze kunnen combineren.