Deurklinken zijn ondergewaardeerd

0
318
Deurklinken zijn ondergewaardeerd

Het is zo een eenvoudig en simpel voorwerp, toch is het onmisbaar voor een deur, namelijk de deurklink. Want eerlijk is eerlijk, zonder deurklinken is het knap lastig om ergens binnen te komen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen, kleuren en uitvoeringen van deurklinken. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want er zijn ook enorm veel verschillende deuren, smaken verschillen nou eenmaal.

De trend van deze periode zijn industriële deuren. Deze deuren passen bij nagenoeg elk interieur omdat zij zo een rust en eenvoud uitstralen. Welke deurklink kies je daar dan bij? Een stijlvolle smalle deurklink die robuust in de hand ligt zouden wij jou dan adviseren.

Er zijn verschillende type deurklinken die in deze categorie vallen. Zo heb je een zwarte, vierkante handel die een prachtige, stoere uitstraling heeft met een grote dosis finesse en souplesse wat naadloos aansluit bij de strakke uitgevoerde deuren. Een deurklink maakt jouw deur af, vergelijk het met sieraden die een outfit complementeren of zwarte plinten op jouw nieuwe eikenvloer.

Kies daarom voor de deurkruk die niet alleen passend is voor de deur maar zorg ervoor dat het geheel passend is voor jou, voor jouw huis, voor jouw inrichting. Naast de vierkante handels zijn er ook ronde of ovale uitvoeringen van de zwarte deurklinken. Deze zijn qua kwaliteit en betrouwbaarheid allemaal fantastisch uitgevoerd en zeer betaalbaar.

Dat deurkrukken, zo worden deurklinken ook wel genoemd, van een binnendeur zijn niet te vergelijken met deurklinken van een voordeur. Het verschil is dat de meeste voordeuren alleen een deurklink aan de binnenzijde van de deur hebben en een knop aan de buitenzijde.  Dit is natuurlijk zo gemaakt voor de veiligheid.

Je kan eenvoudig de buitendeur openen vanuit de binnenzijde, vanuit de buitenzijde is dit niet mogelijk. Zo houd je ongenode gasten buiten de deur. Ook voor deze combinatie, deurklink en deurknop ,zijn heel veel verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Denk hierbij aan verschillende materialen, diverse modellen en een legio aan kleuren.

De meeste mensen vinden het een rustgevend gezicht om in hun huis dezelfde deurklinken te hebben. Het staat natuurlijk ook erg mooi als je door de gang loopt en je ziet overal dezelfde mooie deurklinken.

Elke serie deurklinken heeft accessoires om de deur af te stylen. Denk hierbij aan de een garnituur van de badkamer of het toilet, en een rozet achter de deurkruk. Daarnaast zijn er ook sleutel rozetten voor bijvoorbeeld de meterkast of een voorraadkast. Hoe mooi is het niet als alles met elkaar gematcht is? Dat is niet alleen elegant maar straalt ook jouw klasse en smaak uit.