Deze boormachines zou iedereen moeten hebben

0
385
Deze boormachines zou iedereen moeten hebben

Een boormachine is altijd een belangrijk gereedschap geweest voor houtbewerking en machinale bewerking. Vandaag de dag is een elektrische boormachine onmisbaar voor iedereen die schroeven indraait voor installaties, onderhoud en reparaties rondom het huis. Natuurlijk zijn er vele soorten boormachines, en niet alle werken als schroevendraaier. De boren die dat wel doen, kunnen voor meerdere andere functies worden gebruikt. Een paar boorhacks zijn verf mengen, afvoerputten dichtmaken, meubels schuren en zelfs fruit pellen! Met een beetje kennis kun je zelfs een waterfilter voor thuis gebruik maken met je boormachine. Dit kun je mogelijk met de volgende machines doen!

Boormachine met snoer

Je moet een boomer zijn om je te herinneren dat alle elektrische boormachines een snoer hadden. Vandaag de dag heb je een boormachine met snoer alleen nodig als het er hard aan toe gaat en je extra vermogen nodig hebt. De DeWalt DWD210G 1/2-inch elektrische boormachine voldoet aan die behoefte. De 10-amp motor ontwikkelt een superieur koppel voor boren en rijden, de 1/2-inch boorhouder is geschikt voor zware boorkoppen, en de afneembare handgreep geeft je een hefboomwerking om dicht materiaal en hardnekkige bouten aan te pakken.

Accuboormachine

Accuboormachines variëren van lichtgewicht voor huishoudelijke klussen tot werkpaarden voor aannemers in de zware bouw. Het verschil in vermogen zit hem in de accu’s. Zelfs als je denkt dat je geen boormachine nodig hebt voor zwaar gebruik, is het beter om een krachtige boormachine met snoer te hebben dan een die bevriest als je hem nodig hebt om een vastzittende schroef los te draaien. De Ryobi 18V 1/2-inch snoerloze boormachine heeft veel kracht in een lichte, gemakkelijk mee te nemen behuizing. Hij wordt geleverd met de zo belangrijke LED om je te begeleiden tijdens het werk.

Handboor

Vroeger gebruikten timmerlieden boormachines met beugel en bit. Voor lichtere klussen kwamen de fabrikanten met een tandwielaangedreven model. Tegenwoordig zijn boormachines efficiënter en gebruiksvriendelijker, maar mensen die met sieraden en printplaten werken, hebben nog steeds de nauwkeurigheid en het reactievermogen van een handboor nodig. Als je een hobbyist bent die een waterfilter kan wil maken of graag aan schakelingen sleutelt, is een handboormachine zeer geschikt voor nauwkeurig gebruik. Hij wordt geleverd met een ruime keuze aan bits voor diverse doeleinden.

Hamerboor

Een hamerboor creëert een oscillerende hamerwerking wanneer de boor ronddraait. Ze zijn zeer geschikt om door baksteen, mortel en betonblokken te boren. In geval van nood kan hij door gegoten beton boren. De compacte DeWalt DCD996B hamerboormachine heeft een borstelloze motor en de 20V accu zorgt voor de extra kracht die je nodig hebt voor zware boorwerkzaamheden. Zoals de meeste accuboormachines van hoge kwaliteit, heeft ook deze een lampje. De 1/2-inch boorhouder is geschikt voor zware boorkoppen en houdt ze stevig vast.

Grondboor

Als je gaten in de grond moet boren, heb je een grondboor nodig. Hij is onder meer nuttig voor het graven van paalgaten voor omheiningen en het bewerken van de grond voor het planten. Dit is een plek waar snoerloze technologie echt van pas komt, omdat snoeren buitenshuis vaak onpraktisch zijn. De Ryobi 40V draadloze grondboor is voorzien van borstelloze technologie en een krachtige accu, dus hij heeft alle kracht die je waarschijnlijk nodig hebt.