Dit gereedschap is onmisbaar voor iedere klusser

0
296
Dit gereedschap is onmisbaar voor iedere klusser

Wanneer je klussen in en rondom je woning vaker zelf uit wilt voeren, zijn verschillende soorten gereedschap onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan een decoupeerzaag, een cirkelzaag en een krachtige accuboormachine. Ander gereedschap zou je initieel kunnen huren, op het moment dat je dit nodig hebt. Het geldt bijvoorbeeld voor een behangafstoomapparaat, welke je vaak maar enkele dagen gebruikt per drie tot vijf jaar. Houd de aanbiedingen bij aanbieders van kwalitatief goed gereedschap in de gaten, om deze decoupeer- en bijvoorbeeld cirkelzagen voordelig aan te kunnen kopen. Het kan al snel tientallen euro’s schelen! In dit artikel lees je meer over het gereedschap wat je altijd in huis zou moeten hebben, als je regelmatig zelf klust.

Kies voor een veilige, opgeruimde werkplaats 
Gereedschap is niet altijd gerelateerd aan de uitvoering van klussen. Denk bijvoorbeeld aan bouwstofzuigers, die je na afloop helpen de werkplaats schoon te houden. Onder meer bij het slijpen in wanden komt veel stof en puin vrij. Dit bouwafval wil je niet opzuigen met een klassieke, particuliere stofzuiger. Een professionele bouwstofzuiger biedt de uitkomst. Een schone werkplaats maakt het uitvoeren van klussen een volgende dag makkelijker en verkleint het risico op ongelukken aanzienlijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere klussers. Naast een professionele bouwstofzuiger is een stevige gereedschapskoffer onmisbaar om het gereedschap aan het eind van de werkdag in op te kunnen bergen.

Belangrijkste apparaten voor jouw gereedschapskist 
Reeds werden een aantal voorbeelden genoemd van apparaten die niet mogen ontbreken in de gereedschapskoffer. Naast een decoupeerzaag, een cirkelzaag en een accuboormachine is het raadzaam te investeren in een klopboormachine en bijvoorbeeld een haakse slijper. Het zijn handige tools die regelmatig van pas komen. Je gebruikt de klopboormachine iedere keer dat er iets aan het plafond of bijvoorbeeld de betonnen muren van je woning moet worden opgehangen. Ook een multitool en bijvoorbeeld een ergonomisch ontworpen schuurmachine met accu zullen veelvuldig gebruikt worden bij het klussen.

Bespaar niet op kwalitatief goed gereedschap 
Het kopen van gereedschap brengt de nodige kosten met zich mee. Bespaar hier niet op, maar durf een paar tientjes meer te betalen. Niet alleen gaat kwalitatief gereedschap langer mee; ook komt dit het eindresultaat ten goede. Je hoeft bijvoorbeeld niet bang te zijn voor een zaagblad, welke schuin in de cirkel- of decoupeerzaag hangt. Of denk aan een goedkope klopboormachine, welke niet krachtig genoeg is om door het beton van de buitenmuur te komen.