Eenvoudig je interieur opfrissen

0
147

Veel mensen vinden het fijn om hun interieur van tijd tot tijd een compleet andere look te geven. Dat herken je bij jezelf misschien ook wel. Een ander behangetje of kleurtje op de muur doet vaak al wonderen. Ook een renovatie van de vloer is een mooie manier om je huis een make-over te geven. Verder kun je kiezen voor nieuwe meubels of accessoires om je woning een frisse uitstraling te geven. Voor platte oppervlakken is er daarnaast meubelfolie verkrijgbaar. Dit is een perfect product om bijvoorbeeld je keukenkastjes of trap een compleet andere look te geven.

Wat is meubelfolie?

Zoals de naam al aangeeft is meubelfolie een folie die speciaal ontwikkeld is om je meubels eenvoudig te transformeren. Het is geschikt voor zowel thuis als op het werk en kan worden aangebracht op vrijwel alle vlakke ondergronden. Gebruik het bijvoorbeeld voor het vernieuwen van je traptreden, het aankleden van oude kasten of het renoveren van je kantoor. Dankzij de inzet van de folie hoef je veel minder nieuwe grondstoffen te gebruiken, waardoor je duurzaam bezig bent. Vrijwel alle varianten van de zelfklevende folie zijn gemaakt van PVC. De folie is goed bestand tegen water, hitte, vuil en krassen. Daarnaast is het eenvoudig schoon te maken en kan het beslist tegen een stootje. Het product is gemakkelijk aan te brengen en ook nog eens zeer betaalbaar. Nog een groot pluspunt: de folie bevat geen schadelijke stoffen als weekmakers of zware metalen. Zo is het een ideaal product om te gebruiken in jouw woning.

Soorten folie

Overweeg je zelf om meubelfolie aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat je een enorm uitgebreide keuze hebt. Zo kun je kiezen voor plakfolie houtlook, maar ook voor stoere leerfolie of steenfolie. Gaat jouw voorkeur meer uit naar een echte luxe foliesoort? Ga dan voor een schitterende metaalfolie of een stijlvolle folie met de uitstraling van textiel. Natuurlijk kun je ook kiezen voor één van de vele soorten gekleurde folie. Kijk gewoon eens rustig rond en laat je online inspireren door de talloze mogelijkheden!

Wonen in jouw stijl

Met behulp van zelfklevende folie kun je je interieur dus heel eenvoudig en snel een compleet nieuwe look geven. Kies vooral voor een uitvoering die bij je past en vergeet ook niet om andere accenten in de make-over te integreren.