EPDM dakbedekking

0
367
EPDM dakbedekking

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en is een synthetische rubber die zeer goed bestand is tegen zonlicht en weersomstandigheden. Het is dan ook geen verrassing dat EPDM zeer geschikt is als dakbedekking. EPDM dakbedekking heeft een zeer lange levensduur en vraagt om zeer weinig tot geen onderhoud. Het is weliswaar niet de meest voordelige dakbedekking, maar absoluut één van de beste voor platte daken.

Voordelen van EPDM

Als we het hebben over de voordelen van EPDM dakbedekking staat de levensduur absoluut op nummer 1. Dit komt voornamelijk door de elasticiteit van het materiaal door de specifieke samenstelling met elastomeren. Zowel in de vrieskou als in de brandende zon blijft EPDM zijn elasticiteit behouden en zal het niet scheuren onder invloed van krimp- en uitzetspanningen van het dak. Dit geeft het een EPDM dak een levensuur van 30 tot 50 jaar. De uiteindelijke levensduur is afhankelijk van voornamelijk de kwaliteit van het materiaal en de plaatsing. Laat een EPDM dak dan ook altijd plaatsen door een professionele dakdekker.

Een ander voordeel van EPDM is dat het erg weinig onderhoud nodig hebt. Mocht de dakbedekking toch beschadigd raken, dan is deze vaak eenvoudig te herstellen met zelfklevende folie. Door de elasticiteit van het materiaal zal EPDM niet doorscheuren. Verder is EPDM zeer geschikt voor groendaken en daken waar regelmatig op gelopen wordt. EPDM is namelijk door de sterkte en elasticiteit beloopbaar en wortelbestendig. Wortelbestendig betekent dat de wortels van begroeiing niet door de dakbedekking heen kan groeien.

Plaatsing EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking kan op verschillende manieren geplaatst worden. Over het algemeen wordt EPDM gelijmd, maar het kan ook met ballast laag of mechanisch bevestigd worden. Laat je goed adviseren over het plaats van EPDM dakbedekking door een specialistische dakdekker. Dakwerk is een dakdekker in Putten die veel ervaring heeft met het plaatsen van EPDM dakbedekking.