Haakse slijper aanbieding | De beste deals

Vooral professionals en doe-het-zelvers die wat ruwere werkzaamheden uitvoeren zullen geïnteresseerd zijn in een haakse slijper aanbieding. Een haakse slijper is een machine met een slijpschijf, waarmee je steen, staal en andere harde materialen kunt bewerken. Met een haakse slijper kun je ruwe kanten van het materiaal glad maken en sleuven in een muur maken. Maar kunt er ook tegels, metalen balustrades en buizen mee doormidden slijpen. Bij een haakse slijper aanbieding ga je op zoek naar een zeer krachtig apparaat. Vergeet niet om rekening te houden met voorzieningen die de veiligheid verhogen.

Bekijk de beste haakse slijper aanbiedingen:

De slijpschijf is leidend bij de haakse slijper aanbieding

Een haakse slijper aanbieding is verkrijgbaar in twee varianten, die afhankelijk zijn van de diameter van de slijpschijf. Voor welke diameter je moet kiezen is afhankelijk van het werk waarvoor je de haakse slijper wilt gebruiken. Je kunt kiezen uit een slijpschijf van 125 millimeter en een slijpschijf van 230 millimeter. Bij elke diameter hoort een ander soort haakse slijper. Dat is logisch, want voor het gebruik van een slijpschijf van 230 millimeter heb je veel meer vermogen nodig dan voor een slijpschijf van 125 millimeter. Bij haakse slijper aanbiedingen moet je dus eerst de diameter van de slijpschijf bepalen.

ToolMax - Weekactie banner

Een haakse slijper op een accu

Voor een slijpschijf van 125 millimeter zijn haakse slijpers te koop op netstroom en met een accu. Er is een Makita haakse slijper aanbieding met een accu, die door veel professionals wordt gebruikt vanwege de grote mate van flexibiliteit. Dat is een stuk gereedschap dat niet goedkoop is, maar wel uitstekend voldoet. Het apparaat uit de Makita haakse slijper aanbieding heeft een onbelast toerental van meer dan 5.000 en is uitermate krachtig. Het apparaat is voorzien van veel veiligheidsvoorzieningen. Er worden twee accu’s bijgeleverd van 18 volt. Met elke accu kun je een uur onafgebroken doorwerken, terwijl het andere exemplaar wordt opgeladen.

Haakse slijper aanbiedingen

Het vermogen van een kleine haakse slijper

Bij de keuze voor een haakse slijper op netspanning is het vermogen een belangrijk selectiecriterium. Haakse slijpers voor een slijpschijf van 125 millimeter hebben een typisch vermogen van 850 tot 1.500 Watt. Voor de kleine slijpschijf is dat ruim voldoende. De apparaten uit deze haakse slijper aanbieding hebben een onbelast toerental tot 6.500 omwentelingen. Ze worden veel gebruikt om ruwe kanten van harde materialen glad te slijpen en om metalen buizen door te slijpen. Voor het doorslijpen van tegels in de tuin zijn ze wat minder geschikt.

De kracht van een grote haakse slijper

Bij het gebruik van een slijpschijf van 230 millimeter hoort een haakse slijper met vermogen van meer dan 2.200 Watt. Dat zijn hele krachtige apparaten, die met name worden gebruikt voor het op maat maken van tegels, klinkers en natuurstenen in een tuin. Bij dit soort werkzaamheden komt heel veel stof en steengruis vrij. Het slijpen maakt ook veel lawaai. Soms is een haakse slijper aanbieding daarom inclusief een gehoorbeschermer, een stofbril en een mondmasker. Dat komt de gezondheid ten goede.

Veiligheidsvoorzieningen bij een haakse slijper

Alle fabrikanten van haakse slijpers doen hun best om het werken met hun producten zo veilig mogelijk te houden. Met name bij een Bosch haakse slijper aanbieding wordt daar veel aandacht aan besteed. Gebruiksgemak is een belangrijke voorwaarde om veilig te kunnen werken. Een haakse slijper heeft daarom vaak een tweede handvat, dat je zelf in de goede positie kunt zetten. Een verplaatsbare beschermkap rondom de slijpschijf zorgt ook voor een betere veiligheid. Bij sommige haakse slijpers kan de slijpkop worden gedraaid. Daardoor kun je in een optimale positie ten opzichte van je werkstuk gaan zitten en loop je minder risico je evenwicht te verliezen.

Haakse slijper aanbieding

Snel afremmen van de slijpschijf bij een haakse slijper

Het gevaar van een haakse slijper schuilt in het hoge toerental waarmee de slijpschijf ronddraait. Bij een Makita haakse slijper aanbieding op netstroom kan dat onbelast oplopen tot boven de 8.500 omwentelingen. Het is in verband met de veiligheid belangrijk dat de slijpschijf meteen stopt met draaien als de motor wordt uitgezet. Het apparaat moet daarom een schijfrem hebben. Omgekeerd mag een haakse slijper bij het inschakelen niet meteen met volle kracht gaan draaien, want dan kan de slijpschijf van het werkstuk afketsen. Een veiligheidsvoorziening die daarvoor zorgt heet een softstart. De schijf komt dan wat trager op snelheid.

Voor welke haakse slijper aanbieding moet je kiezen?

De keuze bij een haakse slijper aanbieding wordt met name bepaald door de veiligheidsvoorzieningen die er bij het apparaat zijn ingebouwd. Als je voor een budget haakse slijper kiest zijn die voorzieningen wat beperkt. Goedkopere haakse slijpers hebben vaak ook wat minder vermogen en de flexibiliteit is beperkt. Een verplaatsbaar handvat, een draaibare slijpkop en een verstelbare bescherming voor de slijpschijf al je niet altijd aantreffen. Wie kiest voor kwaliteit én veiligheid moet er rekening mee houden dat een haakse slijper aanbieding een flinke investering vraagt.

Veelgestelde vragen:

Zijn er op dit moment gereedschap aanbiedingen?

Ja, op dit moment zijn er verschillende gereedschap aanbiedingen. Op dit moment hebben wij actieve aanbiedingen van: Bol.com, Coolblue en Praxis op onze website verzameld.

Hoeveel kan ik besparen met deze aanbiedingen?

Hoeveel je kan besparen hangt van verschillende factoren af. Hoe hoger de aanschafwaarde, hoe hoger de korting. Op dit moment hebben wij verschillende aanbiedingen verzameld van +25% korting.

Hoe maak ik gebruik van een gereedschap aanbieding?

Op onze website verzamelen wij alle online gereedschap aanbiedingen van dit moment. Deze aanbiedingen verzamelen wij dagelijks. Is er ergens een gereedschap aanbieding? Dan vind je deze op onze website. Bezoek onze website om alle aanbiedingen te bekijken.