Hoe kies je de juiste trapmatten?

0
241
Hoe kies je de juiste trapmatten?

Trapmatten zijn een eenvoudige, betaalbare manier om warmte en stijl toe te voegen aan elk huis. Vaak ontworpen voor snelle en gemakkelijke installatie, kunnen deze matjes snel op trappen worden aangebracht zonder de hulp van een professional. Diverse fabrikanten produceren trapmatten van topkwaliteit voor binnen en buiten die kunnen helpen de veiligheid van trappen te verbeteren door tractie toe te voegen aan gladde trappen en het schoonmaken van trappen gemakkelijker dan voorheen te maken. Deze trapbekledingen zijn ook uitstekende vloerbeschermers en beschermen je hardhouten of tegelvloeren tegen slijtage, deuken en krassen, terwijl ze een frisse nieuwe look geven aan trappen. Je weet dus nu wat de voordelen van trapmatten zijn, maar hoe koop je de juiste exemplaren? Dat leggen we in dit artikel uit!

Stijl

Er zijn vele soorten trapmatten die passen bij je interieurmotief. Er zijn traditionele en oosterse trapmatten met kleurrijke, ingewikkelde ontwerpen, maar ook eenvoudige, effen traptreden die goed passen in een modernere omgeving. Als je op zoek bent naar trapbekleding voor een nuchtere woning, zul je dol zijn op trapmatten van natuurlijke vezels gemaakt van natuurlijk mooi zeegras of sisal. Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in stijlvolle matten voor trappen, en je vindt ook gestreepte en dierenprint trapmatten en vloerkleden in het assortiment. Online sites bieden bovendien meestal een grote selectie bijpassende accessoires als je het thema in je hele huis wilt combineren.

Materiaal

Voordat je trapmatten koopt, moet je beslissen welk materiaal het beste is voor je unieke behoeften. Je moet een constructie kiezen die bestand is tegen het voetverkeer en de slijtage die je op de trap verwacht. Gebruik de onderstaande informatie om het juiste materiaal voor je vloer te vinden.

  • Rubberen trapmatten: Gebruik rubber in huizen met gemiddeld voetverkeer. Deze trapmatten kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.
  • Trapmatten van polypropyleen: Ook bekend als olefin, polypropyleen is geweldig voor omgevingen met veel voetverkeer en biedt uitstekende vlekbestendigheid. Polypropyleen kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.
  • Sisal trapmatten: Sisal is een natuurlijke plantaardige vezel die sterk, duurzaam en duurzaam genoeg is voor plaatsing in omgevingen met veel voetverkeer. Het biedt een natuurlijke uitstraling, maar is niet zo zacht als wol of polypropyleen.
  • Trapmatten van aluminium: Gebruik deze als je meer grip op de trap wilt. Tegelijkertijd behoudt je trap de robuuste look. Een groot voordeel van aluminium trapmatten is dat ze zeer duurzaam zijn.
  • Nylon trapmatten: Gebruik deze in omgevingen met veel voetverkeer. Nylon biedt een grote vlekbestendigheid en is gemakkelijk schoon te maken.

Functies

Trapmatten kunnen in verschillende stijlen en maten worden besteld om aan je trap te voldoen. Voordat je een bestelling plaatst, wil je bepalen of je bullnose trapmatten of standaard trapmatten wilt. Bullnose trapmatten wikkelen zich rond de rand van elke trap voor een meer doorlopend uiterlijk, terwijl standaard trapmatten een beetje ruimte laten tussen de rand van het loopvlak en de rand van de trede. Als je trapmatten voor buitenomgevingen koopt, wil je er zeker van zijn dat je UV-gestabiliseerde trapmatten koopt die zijn behandeld om constante blootstelling aan de zon te weerstaan. Deze zonwerende trapmatten zijn ook zeer geschikt voor plaatsing in foyers, solariums en andere ruimtes waar veel zonlicht wordt verwacht.