Klusinvesteringen waar je jezelf later dankbaar voor bent

0
294
Klusinvesteringen waar je jezelf later dankbaar voor bent

Klussen, van kleine aanpassingen tot grootse verbouwingen, ze vragen altijd om de nodige aankopen en investeringen. Zeker wanneer je een fanatiek én ervaren klusser bent, is er niets fijner om te werken met echt goede spullen. Nu is de ene investering de andere niet. Maar er zijn aankopen waar je wellicht in eerste instantie niet aan denkt en die ook vrij prijzig zijn, maar die wel veel voordelen opleveren. Voordelen waar je nu wellicht nog geen eens rekening mee hebt gehouden maar die er wel voor kunnen zorgen dat jij nóg meer plezier krijgt in het klussen. Daarom hier een aantal zaken op een rij, waarvan zeker is; die maken jou als klusser blij!

Goed getild

Als klusser ben je natuurlijk met allerlei zware materialen van hot naar her aan het slepen. Van grote platen tot nieuwe stenen voor je oprit. Dit kost de nodige tilkracht wat in sommige situaties een goede workout oplevert, maar in veel andere gevallen een hernia. Daarom is het raadzaam als fanatieke klusser een palletwagen te kopen. Een investering die zichzelf dubbel en dwars terugbetaalt.

Het is nu nog wel even aan jou om het juiste exemplaar uit te kiezen. Palletwagens zijn er namelijk in allerlei soorten en maten, van klein tot groot en van professioneel tot particulier gebruik. Door het gebruikte pompsysteem til je met een pompwagen echt alles met gemak op om het te verplaatsen. Ook een palletwagen huren of tweedehands kopen behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.

Geef het een plek

Om de efficiëntie en snelheid van klussen ten goede te komen is het investeren in een eigen plek voor al je klusactiviteiten een aanrader. Zie het als jouw atelier als klusser. Wanneer je niet iedere keer alles opnieuw hoeft op te ruimen, kun je direct verdergaan waar je gebleven was en zullen die paar uurtjes klussen óók de nodige zaken opleveren. Hier heb je niet altijd de complete opslag of garage voor nodig, ook een hoekje van het tuinhuis kan al ingericht worden als een eigen plek.

Creëer een systeem

Naast het feit dat je alles steeds weer moet opruimen, is er ook niets vervelender dan dat je tijdens het klussen constant spullen kwijt bent. Dus investeer in een overzichtelijk opbergsysteem met de nodige dozen, boxen en vakjes zoals een gereedschapskist. Eventueel gestickerd met de juiste naam voor het bijpassende gereedschap. Een dergelijk systeem kan wat kosten, maar betaalt zichzelf helemaal terug.

Goed gemerkt

Als klusser heb je natuurlijk alle materialen in huis, zoals een boor en hamer, maar wanneer je echt een mooi geheel aan materialen wilt hebben is het aan te raden te kiezen voor één merk. Dit zorgt ervoor dat alles elkaar goed aanvult en dat je bij één leverancier terecht kan. Vaak krijg je dan nog korting en extra garantie. Merktrouwheid is een zekerheid waar het gaat om kwaliteit.

Kortom, investeer in een aantal zaken wanneer klussen van jou een hobby is geworden. Deze investeringen betalen zichzelf weer terug. Is het niet in de producten die je ermee maakt, dan wel in het plezier waarmee jij aan de slag gaat!