Lichte overkappingen met kunststof kanaalplaten

0
273
Lichte overkappingen met kunststof kanaalplaten

Bij de bouw van veranda’s, serres en carports worden vaak kunststof kanaalplaten gebruikt voor de afbouw van het dak. Belangrijke redenen voor deze keus zijn de grote sterkte en het lichte gewicht van de kanaalplaten. De kunststof Polycarbonaat is bij uitstek geschikt voor deze toepassing en het merk LEXAN™ THERMOCLEAR™ is hier toonaangevend. Lexan Thermoclear is namelijk een  Polycarbonaat kanaalplaat met een zeer hoge slagvastheid, grote transparantie en een laag gewicht en daardoor uitermate geschikt om lichtdoorlatende overkappingen te realiseren. Daarbij zorgt de 10 jaar beperkte garantie voor de zekerheid dat je niet voor verrassingen komt te staan. De garantievoorwaarden hiervoor zijn op aanvraag beschikbaar. Lexan Thermoclear kanaalplaten zijn beschikbaar in helder en opaal, in verschillende afmetingen en in een twee, drie- of vijfwandige uitvoering.

Wat zijn de onderscheidende eigenschappen?

Lexan Thermoclear meerwandige platen hebben ten opzichte van traditionale glazen overkappingen een groot aantal voordelen. Het lichte gewicht zorgt ervoor dat er een lichtere onderconstructie nodig is, wat weer besparend is voor de kosten. Daarnaast zijn de panelen thermisch isolerend en nagenoeg onbreekbaar en ongeveer 250 keer sterker dan glas. In het steeds extremer wordende klimaat is dit fijn om te weten want uw dak is dan goed beschermd tegen bijvoorbeeld hagelstenen. Lexan Thermoclear is koud te buigen en in geborgen vorm te fixeren in een profielsysteem. Dit geeft deze kanaalplaten meer ontwerpmogelijkheden ten opzichte van glas.

Eenvoudig en snel te installeren met behulp van het complete profielsysteem

Naast de Lexan Thermoclear meerwandige platen levert Vink ook het complete Vario aluminium profielsysteem waarmee je de kanaalplaten eenvoudig en snel kunt installeren. Op vinkkunststoffen.nl is een duidelijke handleiding beschikbaar. Dit ter ondersteuning van de installatie van de meerwandige platen en bijbehorende profielen en onderdelen.