Must haves voor in je gereedschapskist

0
385
Must haves voor in je gereedschapskist

Of je nu wel of geen klussen bent, dat maakt natuurlijk helemaal niets uit. Een lampje vervangen, dat kan toch iedereen zou je denken? Dat klopt, alleen is het dan wel handig dat je ook beschikt over het juiste gereedschap om dit te kunnen doen. Vooral wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen, is een goed gevulde gereedschapskoffer vaak niet het eerst waar je aan denkt. Toch zal je al snel merken dat je het sneller en ook vaker nodig hebt, dan je wellicht aanvankelijk zult denken. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal items die absoluut niet mogen ontbreken in je gereedschapskist.

Een schroevendraaier

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar je zult verbaasd zijn over het feit hoe vaak of je een schroevendraaier gebruikt. Denk alleen maar eens aan het vervangen van de batterijen van de afstandsbediening. Daarnaast voor het ophangen van een lamp en zo kunnen we nog tal van zaken opnoemen waarvoor jij een schroevendraaier nodig zult hebben. Let er alleen wel op, dat wanneer je hiermee aan de slag gaat, je je schroevendraaier niet per ongeluk in je broekzak laat zitten. Het zou immers zonde zijn, dat wanneer je op je draaifauteuil cognac gaat zitten, je deze beschadigd.

Een klauwhamer

Er is niets zo handig als een hamer in huis, bij voorkeur een klauwhamer. Zo kun je namelijk gemakkelijk spijkers verwijderen die je er verkeerd in hebt geslagen of er nog in hebben gezeten van een vorige klus. Daarnaast is een hamer natuurlijk altijd handig voor tal van andere zaken, de kans dat je namelijk een keer ergens een spijker in de muur moet slaan voor een fotolijstje of iets anders is natuurlijk vrij groot.

Waterpomptang

Je zult versteld staan hoe vaak er een boutje of moertje in huis vastgedraaid of juist losgedraaid moet worden. Het grote voordeel aan een waterpomptang, is dat je deze gemakkelijk kunt verstellen, zodat je praktisch alle gemiddelde maten prima kunt los- of opendraaien. Zelfs wanneer er een moer van je moderne relaxstoel los zit, draai je deze gemakkelijk en snel zelf weer aan met de waterpomptang.