Ontdek het gemak van een buitenkraan

0
169

Bij allerlei klussen heb je water nodig. Wanneer je de auto wilt wassen dan heb je veel water nodig. Zonder buitenkraan ben je de hele tijd met emmers aan het slepen. Of je koppelt een tuinslang aan de kraan binnen, maar dan kan de deur niet dicht omdat de slang daar tussen zit. En dan moet je slang vaak ook nog erg lang zijn. Een buitenkraan kan dan de oplossing zijn. Waarom een buitenkraan en waar moet je zoal op letten?

Waarom een buitenkraan handig is

Met een buitenkraan heb je buiten altijd water bij de hand. Zo hoef je niet elke keer het huis in en uit te lopen om water te pakken. Water gebruik je bij allerlei klussen, bijvoorbeeld om cement te mengen, om planten water te geven in de zomer, maar ook om bijvoorbeeld de groente uit de tuin om te spoelen. Daarnaast is het besproeien van de tuin makkelijker met een buitenkraan.

Dek de kraan af in de winter

Wil je de buitenkraan ook in de winter gebruiken, dan moet je er wel voor zorgen dat hij vorstvrij is. Gebruik je hem niet, sluit de waterleiding naar de kraan dan af en zorg dat de leiding leeg is door de kraan open te draaien. Zo kan de leiding niet stuk vriezen. Bij Vervangingsmarkt.nl zijn er verschillende vorstvrije buitenkranen voor aan de buitenmuur. Deze zijn voorzien van een automatische leegloopfunctie waardoor deze ook met gemonteerde tuinslang leeg loopt.

Bepaal wie er water pakt

Hoewel een buitenkraan handig is, kan het ook fijn zijn om zelf de controle te houden over wie de kraan bedient. Er zijn verschillende buitenkraanbedieningen met een sleutel, deze worden ook wel buiten kraan met slot genoemd. Zonder sleutel kunnen anderen niet zomaar van je buitenkraan gebruikmaken. Je kunt de sleutel aan je sleutelbos hangen zodat je hem altijd bij hebt en water kunt pakken als je dit onverwachts nodig hebt. Bestel altijd wel een extra sleutel die je ergens binnen bewaard, handig voor als je op vakantie bent en iemand anders de planten water geeft of als je hem kwijt bent geraakt.

Waar en welke buitenkraan?

Overweeg je een buitenkraan te kopen? Denk dan goed na waar je hem wilt hebben. De makkelijkste en goedkoopste manier is om de buitenkraan direct aan de buitenmuur te bevestigen. Hierdoor hoeven er geen extra leidingen aangelegd te worden waardoor je een hoop geld bespaart. Daarnaast wil je de kraan misschien gebruiken voor het sproeien van het gras. Bedenk dan dat je met een enkele kraan niet zomaar meer water kunt pakken voor iets anders zoals het wassen van je handen of afspoelen van groente. Door een kraan met dubbele uitloop te nemen profiteer je van meer gebruiksgemak doordat je de kraan nog gewoon kunt blijven gebruiken.