Oude kozijnen vervangen? Lees deze tips!

0
345
PVC vloeren van de beste kwaliteit

Wil je graag je oude kozijnen vervangen? Het zelf vervangen van kozijnen is een uitdagende klus, maar met de juiste tips en gereedschappen kan het zeker worden gedaan. Bij Perlaplast-kunststofshop.nl kan je verschillende soorten kozijnen vinden, passend bij elke woningstijl. Lees verder voor handige klustips voor het vervangen van kozijnen.

Materialen en gereedschappen

Het is van groot belang dat je voorafgaand aan de klus de juiste materialen en gereedschappen in huis hebt. Hiermee zorg je ervoor dat je de klus zo soepel mogelijk kan laten verlopen. Naast isolatiematerialen en schroeven, kan je bijvoorbeeld ook denken aan isolatieband en eventueel vulmiddel voor eventuele gaten. Bij het aanschaffen van de nieuwe kozijnen is het verstandig om de maat van de oude kozijnen op te meten. Zo weet je zeker dat de nieuwe kozijnen perfect passen. Dit voorkomt onnodige extra kosten en tijdverlies.

Het verwijderen van de oude kozijnen

Het verwijderen van de oude kozijnen is een precieze klus en vergt de nodige aandacht. Verwijder eerst de raamdecoratie, deurklinken en andere onderdelen die aan het kozijn zijn bevestigd. Maak daarna de kitranden los met een plamuurmes en verwijder voorzichtig de kozijnen. Vergeet niet om tijdens het proces de veiligheid te waarborgen, draag bijvoorbeeld werkhandschoenen en een veiligheidsbril. Veiligheid moet natuurlijk altijd voorop staan!

Het plaatsen en afwerken van de nieuwe kozijnen

Vervolgens kan het plaatsen van de nieuwe kozijnen beginnen. Plaats het nieuwe kozijn in de opening en controleer of het kozijn waterpas staat. Schroef vervolgens het kozijn vast in het metselwerk en gebruik isolatietape om de kieren tussen het kozijn en het metselwerk af te dichten. Plaats daarna het glas terug in het kozijn.

Tot slot is het afwerken van de kozijnen essentieel voor een mooie uitstraling en een goede isolatie. Kit de kieren tussen het kozijn en het glas af en gebruik verf of lak om de kozijnen te beschermen tegen de elementen.