PVC vloeren van de beste kwaliteit

0
230
PVC vloeren van de beste kwaliteit

Van PVC vloeren is bekend dat die erg sterk zijn, maar het hangt wel van de kwaliteit van de vloer af of je daar jarenlang plezier van kunt hebben. Wie voor tientallen jaren verzekerd wil zijn van een mooie vloer moet een PVC vloer van Belakos PVC kopen. Deze vloeren hebben een toplaag van 0,55 mm, waar een fabrieksgarantie op wordt gegeven van 15 jaar. Daarbij wordt uitgegaan van intensief gebruik. Omdat de meeste vloeren in een woning minder zwaar worden belast, is de kans groot dat je van zo’n vloer veel langer dan 15 jaar plezier zult hebben.

Eigenschappen van een PVC vloer

Elk type vloer heeft zijn eigen aantrekkelijke eigenschappen en voordelen, maar in een PVC vloer zijn de meeste belangrijke gebruikseisen terug te vinden. Een PVC vloer ziet er sowieso prachtig uit. Dat komt doordat op PVC een haarscherpe afbeelding kan worden geprint. Het effect van een print van een eiken vloer is, dat je PVC vloer niet te onderscheiden is van een echte eikenhouten vloer. PVC vloeren hebben een matte glans en zijn behandeld om te voorkomen dat je snel uitglijdt. Daarnaast zijn veel PVC vloeren voorzien van een toplaag met een houtstructuur.

Multifunctioneel

Vanwege de goede geleiding van warmte en de bestendigheid tegen vocht kan een PVC vloer vrijwel overal in een woning worden gebruikt. Bij het leggen is het meestal niet nodig om een ondervloer te leggen. De vloer kan rechtstreeks op een oude vloer worden gelegd, zelfs als die niet helemaal glad is. PVC vloeren staan er ook om bekend dat ze bijna niet krimpen of uitzetten onder invloed van vocht en temperatuur. Daardoor is het mogelijk om deze vloeren strak tegen de wand aan te leggen. Dat staat prachtig en je hoeft geen plinten te gebruiken.