Wat voor voordelen heeft infrarood verwarming?

  0
  846

  Infrarood verwarming heeft vele voordelen. Een aantal van deze voordelen worden steeds meer bekend. Maar er zijn ook dingen die heel fijn zijn aan deze relatief nieuwe manier van ruimten verwarmen die wat minder bekend zijn. Zodra je alle voordelen op een rijtje zet, ben je vast en zeker om. Het levert je namelijk meer op dan alleen een lagere energierekening. Al is dat ook al een reden. Want zou jij nee zeggen tegen een rekening die 10 tot 15 procent lager is? Tel daarbij op dat er weinig onderhoud voor nodig is en je kunt je winst al bijna gaan tellen.

  Infrarood verwarming is veiliger en gezonder dan normale verwarming

  Veiligheid en gezondheid zijn niet de eerste dingen waar je aan denkt als je een ruimte comfortabel wil maken. Toch zijn dat voordelen van infrarood panelen die met zich mee brengen. Het is veiliger omdat dit de enige veilige manier is om ruimten te verwarmen die een brand- of explosiegevaar met zich meebrengen. Daarnaast is het zowel veiliger als gezonder doordat deze techniek geen gebruik maakt van luchtverplaatsing. Mensen met allergie├źn zullen zo prettiger en veiliger kunnen ademen.

  Infrarood verwarming is overal, maar toch onzichtbaar in je huis

  Infrarood verwarming kan vrijwel overal in huis worden geplaatst. Het maakt doorgaans niet uit met welk materiaal je huis is ingericht: hout, tegels, laminaat en nog veel meer: infrarood kan overal makkelijk worden gemonteerd. Wees gerust, je hoeft je niet meteen zorgen te maken over waar je infrarood verwarming plaatst. Het zal je interieur niet gaan verpesten. Door speciale afdekfolie en andere technieken zal je niets van de nieuwe verwarming zien. Dat kun je niet zeggen van je oude radiatoren! Bovendien kan het vrijwel overal in je huis worden geplaatst. Onder de vloer, tegen een wand of zelfs in het plafond.